Onze verhalen
Welk gevaar brengt de ideologie van het Forum voor democratie met zich mee? Is Nederland in de toespraak van deze partij hetzelfde als Nederland waarin we leven?
Al maandenlang komen iedere zaterdag duizenden mensen in Belgrado en andere grote steden van Servië bijeen om te protesteren tegen president Vučić. Wat eisen ze?
Wat wint er in ons leven? Is pijnlijk nieuws over de dood of beloften van een goed leven? Firoozeh Farjadnia plaatst ons tussen twee opties, welke kiezen we?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: waarom betitelen de Europese media de situatie in Syrië als een burgeroorlog en die in Venezuela niet?
In deze serie vertelt Saeed Al-Gariri over zijn ervaringen als vluchteling in Nederland. Reflecties vol humor en poëzie, waarin hij de balans probeert terug te vinden in zijn nieuwe leven.
In Eritrea, een geïsoleerd land in Oost-Afrika, is al jaren sprake van een totalitair regime. Er is geen persvrijheid, geen politieke vrijheid en geen godsdienstvrijheid.
Salwa Zaher interviewt schrijver Hugo Bortst over zijn boek ‘Ma’, waarin Borst vertelt over de ingrijpende gevolgen van de aftakelende geest van zijn moeder.
Schrijven in een andere taal is heel anders dan schrijven in je moedertaal. Maar wat betekent de moedertaal? Is die het taal van ons ouders of de taal van de staat?
In dit artikel vertelt Stêr E Neco ons over Charles Aznavour en zijn leven en over de onderdrukte Koerdische cultuur.
Stichting de Vrolijkheid organiseert wekelijks een atelier in het AZC waarin kinderen van (soms) 3 tot 12 jaar iets kunnen creëren met materialen.
Je hebt vrienden, kennissen en een gezin, maar toch voel je je alleen. Wat betekent eenzaamheid voor een vluchteling?
In deze serie vertelt Saeed Al-Gariri over zijn ervaringen als vluchteling in Nederland. Reflecties vol humor en poëzie, waarin hij de balans probeert terug te vinden in zijn nieuwe leven.
Brengt de media altijd echt nieuws naar buiten? Staat soms een politieke agenda achter een verhaal dat door journalisten wordt gerapporteerd?
Dit is een oproep voor de anderhalf miljoen kijkers van Wie is de mol? Waarom kijken jullie niet met mij mee naar ‘Wie is de mollah?’
Statushouders in Nederland onderhouden contact met hun familieleden in het buitenland via sociale media. Maar hoe aanwezig zijn familieleden nog die je niet kunt bezoeken, maar wel kunt zien op een scherm? Zohor Almasry vertelt over haar leven op internet.
Interview met regisseur David Safarian en actrice Yana Drouz over hun film ‘Hot Country Cold Winter’.
De asielindustrie is een industrie als alle andere. Er zijn werkgevers, werknemers en grondstoffen. Net als in andere industrieën, draait ook in de asielindustrie alles om winst op productie. Maar wat produceert de Nederlandse asielindustrie eigenlijk?
Firoozeh Farjadnia vertelt ons hier over de vluchtelingen die in hun leven geen keuzevrijheid hebben.
In het weekend waarin 250 orthodox-protestantse gelovigen de Nashville-verklaring ondertekenden, ging Firoozeh met haar broer naar een vlooienmarkt.
In deze columnserie schrijft Salwa Zaher over de reis van Syrië naar Nederland. Met haar ervaringen wil zij Nederlanders laten zien welke dilemma’s ze tegenkomt als statushouder, vrouw, moeder van twee kinderen en Syrische journalist in Nederland. In haar zesde column beschrijft ze hoe het is om op vijftigjarige leeftijd een studie te volgen op […]
De vrouwen in Iran die hoofddoek dragen, worden ook lastiggevallen. De sluier biedt geen bescherming tegen seksuele straatintimidatie.
Het conflict in Bosnië begon gewoon op een voetbalveld, zou dit in Nederland kunnen gebeuren door Zwarte Piet?
Elke persoon in de wereld heeft het recht om in veiligheid en vrijheid te leven, en als het in het land van herkomst onmogelijk is, heeft hij het recht om in een ander land veiligheid te zoeken.
Geen Zwarte Piet, Kleurpiet of Regenboogpiet, maar Schijnpiet. Firoozeh Farjadnia blikt terug op de zwartepietendiscussie.