24 september 2024
Fotografieproject New Voices
Maak hier kennis met het fotografieproject New Voices en haar fotografen.
Samer Ismail (Syrië, 1992) is een kunstzinnige ziel met een passie voor de camera, waarmee hij het leven om hem heen vastlegt. ‘Ik hou ervan om de wereld om me heen te ontdekken en nieuwe dingen uit te proberen.’
Parisa Akbarzadehpouladi (Iran, 1978) begon haar professionele carrière in Iran, waar ze voornamelijk werkte voor televisie en journalistieke uitingen, met een scherpe focus op de bevordering van vrouwen- en kinderrechten.
Fotograferen is voor Lugen Khzam een manier om haar ervaringen en emoties te delen zonder woorden. Haar foto’s, hoewel levendig en kleurrijk, omvatten vaak een element van introspectie en het verlangen naar verandering.
Eyas Matouk is een opmerkelijke fotograaf die de kracht van het beeld inzet om verhalen te vertellen, zowel van individuen als van gemeenschappen. Als kunstenaar combineert hij zijn diepe interesse in psychologie met zijn passie voor fotografie, wat resulteert in een viering van menselijke ervaringen en erfgoed.
Met haar camera, scherpe oog en een goed gevoel voor esthetiek streeft Maram Al-Salahi ernaar de universele menselijkheid vast te leggen en zichtbaar te maken. Ze gelooft in de kracht van het beeld om taal- en cultuurbarrières te doorbreken en om krachtige, verborgen verhalen te vertellen.
De delicate balans tussen de vergankelijkheid van het moment en de eeuwigheid van een beeld, daarnaar zoekt fotograaf Ayaz Saadatpour Vahid in zijn artistieke werk. Hij blijft zichzelf verder ontwikkelen met beelden die even tijdloos als doordringend zijn.
Ali Al Saleh (Syrië, 1990), deelnemer aan de expositie van New Voices II, vangt met zijn camera niet alleen momenten, maar brengt ook diepere sociale thema’s aan het licht.
Maria Bodrug (Moldavië, 1997) groeide op in een land dat is doordrenkt van culturele verhalen en tradities. Ze experimenteerde eerst met andere kunstvormen, van webdesign tot abstracte schilderkunst. Maar haar liefde voor de fotografie was altijd al groot: ‘Al lange tijd speelde ik met de gedachte om daar meer mee te doen.’
Voor Ouday Zaiter (Libanon, 1991) is fotografie een universele taal die iedereen kan begrijpen. Die overtuiging vormt de drijfkracht achter zijn werk, waarmee hij beelden wil creëren die het bewustzijn over sociale kwesties vergroten en diepere inzichten onthullen.
Sarah Alzalab (Jemen, 1992) vindt schoonheid in de onopvallende momenten van het leven. Als fotograaf streeft ze ernaar emoties en verhalen vast te leggen met haar lens. Ze heeft haar persoonlijke ervaringen met het leven in een vreemd land weten te vertalen naar aangrijpende fotografische verhalen die het hart raken en de blik verruimen. Fotografie stelt haar in staat ‘zichzelf te uiten en op een dieper niveau contact te maken met anderen’.